Dienstverlener

Uit DERA
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
ArchiMate-element Dienstverlener
ArchiMate_Role.png
Elementtype  : BusinessRole
Element-id  : Id-7c413981-5734-09e0-e276-172c4912dca0
ArchiMate-model  : DERA 4.0
Label  : Dienstverlener
Documentatie  : Een dienstverlener is een persoon of organisatie die voorziet in het leveren van een dienst aan zijn omgeving (de afnemers).
Begrippenlijst  : Ja
Spellingvarianten  : dienstverlener, Dienstverleners, dienstverleners
Toelichting  : De DERA gebruikt de term dienstverlener in relatie tot het leveren van diensten aan eindgebruikers en in relatie tot diensten die bronhouders, beheerders van netwerkvoorzieningen en makelaars onderling aan elkaar en/of aan andere dienstverleners leveren.
ArchiMate-views  : 
Relaties  : 
Contextdiagram
Een dienstverlener is een persoon of organisatie die voorziet in het leveren van een dienst aan zijn omgeving (de afnemers). (BusinessRole) Dienstverlener Biedt een dienst gericht op het creëren van apps of verrijkte datasets op basis van erfgoeddata. (BusinessRole) Dienstverlener voor creëren met datasets Biedt een dienst gericht op een onderdompelende ervaring (‘immersive experience’) en/of een contemplatieve, esthetische of spirituele ervaring, die ontspant en die ‘de batterij weer oplaadt’. (BusinessRole) Dienstverlener voor intens beleven Dienst waarmee informatievragen van afnemers worden beantwoord, op een wijze die aansluit bij de behoeften van de doelgroep. (Product) Dienstverlenin- g aan afnemers Een organisatie die verantwoordelijk is voor het in stand houden van een netwerkvoorziening. (BusinessRole) Beheerder netwerkvoorzi- ening Biedt een dienst gericht op cultureel geïnteresseerden/hobbyisten/lifelong learners/professionals/onderzoekers, gedreven door specifieke, content-gerelateerde doelen, veelal voortbouwend op reeds bestaande kennis over specifieke onderwerpen of om vaardigheden (verder) te ontwikkelen. (BusinessRole) Dienstverlener voor gericht informatie verwerven Authenticatie en autorisatie betreft het zorgdragen dat alleen afnemers die hier recht op hebben toegang krijgen tot digitale informatieobjecten, zoals scans of films. (BusinessFunction) Authenticatie en autorisatie ApplicationComponent Systeem van dienstverlener Biedt een dienst gericht op iets creëren op basis van content op het internet of uploaden van eigen creaties online. (BusinessRole) Dienstverlener voor creëren met objecten Het toegankelijk maken van op erfgoedinformatie gebaseerde diensten aan afnemers. (BusinessFunction) Dienstverlenin- g Dienst waarmee wordt gewaarborgd dat alleen afnemers die hier recht op hebben toegang krijgen tot digitale informatieobjecten. (Product) Geautoriseerd- e toegang Biedt een dienst gericht op dwalen om stil te staan bij en zich te verdiepen in objecten/zaken die interesse wekken. (BusinessRole) Dienstverlener voor browsen en ontdekken SpecializationRelationship SpecializationRelationship ServingRelationship SpecializationRelationship SpecializationRelationship AssignmentRelationship ServingRelationship SpecializationRelationship AssignmentRelationship ServingRelationship SpecializationRelationship Deze svg is op 18-05-2024 03:07:50 CEST gegenereerd door ArchiMedes™ © 2016-2024 ArchiXL. ArchiMedes 18-05-2024 03:07:50 CEST